facebook tracking

Karriär i sikte

Intervjuer med ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning, JTH 2019

Intervju med Frida Ohlsson 17/4

Hej Frida Ohlsson - Med karriär i sikte!

Du läser Maskinteknik – Inriktning Produktutveckling & Design, är friluftsintresserad IKEA-medarbetare som jobbat internationellt.

Berätta lite om din bakgrund?

- Jag är 25 år och är född och uppvuxen i Luleå. Innan jag började studera här i Jönköping på Ingenjörsprogrammet så har jag jobbat ett antal år som reseledare och inom friluftsnäringen vid riksgränsen här i Sverige, men även en tid i Frankrike. Så jag har ett mycket stort friluftsintresse.

Alexander som läst tillsammans med dig säger att du när en initiativtagare som är duktig på att delegera och se helheter. Men varför valde du att läsa till en ingenjör?

– Det var under grundskolan som jag fick komma i kontakt med ingenjörsyrket genom en teknikdag. Sen dess har jag känt att jag vill bli ingenjör. Design och inredning är något jag tycker är riktigt kul och det ligger i linje med min utbildning. Jag ser fram emot ingenjörsrollen där jag kan jobba med att utveckla nya produkter oavsett vilket marknad och produktområde.

Vad har du för karriär i sikte?

- Jag jobbar just nu extra på IKEA här i Jönköping parallellt med studierna. Den kultur som finns inom IKEA tilltalar mig väldigt mycket, man känner sig verkligen delaktig på arbetsplatsen. Jag kan se mig jobba med en mängd olika arbetsuppgifter både nationellt, internationellt skulle också vara intressant. Kanske på sikt i en roll där jag koordinera produktutvecklings uppdrag i rollen som projektledare. 

 

Läs tidigare intervjuer här!

Filip Hessel, Produktutveckling och design
Adam Bergström, Master Production Managment
Mats Mökander, Industriell ekonomi och Produktionsledning
Nils Knall, Industriell Ekonomi och produktionsledning
Hanna Rönnlund, Industriell Organisation och Ekonomi, logistik och ledning
Ludwig Gille, Produktutveckling och Design
Nasrin Posae, Industriell Ekonomi och Produktionsledning
Christoffer Lövgren, Industriell ekonomi och produktionsledning
Frida Ohlsson, Produktutveckling och design
Filip Liljegren, Logistik och ledning
Sofia Axelsdotter Rosenberg, Produktutveckling och design
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor