facebook tracking

Karriär i sikte

Intervjuer med ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning, JTH 2019

Intervju med Hanna Rönnlund 18/3 

Tjena Hanna Rönnlund - Med karriär i sikte!

Du är en fotbollstjej som snart tar examen inom Industriell Organisation och Ekonomi med inriktning logistik och ledning.

Berätta lite om din bakgrund!

- Jag är 26 år och kommer ursprungligen från Umeå, där jag spelat en hel del fotboll under uppväxten. Jag har alltid gillat träning och så smått börjat träna för att köra en svensk klassiker tillsammans med en kompis. Bor med min sambo här i Jönköping och har nu fokus på examensarbete och sedan att skaffa mig ett roligt och utmanande jobb.

Alexander som lärt känna dig under studietiden säger att du är en öppen och strukturerad norrlänning, med gott om eget driv. Men varför valde du att läsa till ingenjör?

- Jag valde att läsa ingenjör för att jag tyckte (och tycker) att det kändes som ett kreativt framtida yrke med problemlösningar och uppgifter där man får analysera och tänka nytt hela tiden. Alla dagar och problem ser inte likadana ut, spännande! Jag har alltid haft ett visst teknikintresse, men det som motiverar mig är framförallt utveckling och problemlösning. Därför passade programmet ”Industriell Organisation och Ekonomi med inriktning logistik och ledning” bra.

Vad har du för karriär i sikte?

- Viktigast för mig när jag nu börjar kika på jobb är att det är ett företag som vill satsa och utveckla. Jag och sambon trivs väldigt bra i Jönköping, men vi är båda öppna för att flytta till någon lite större stad såsom Göteborg eller Stockholm. Jobb och företag kommer gå i första hand framöver. Jag har ju valt att gå en ganska bred utbildning och känner själv att jag är intresserad av och kan se mig själv att jobba inom flertalet olika områden. Under min praktik i Brasilien kom jag i kontakt med inköp och logistik, men tycker att kurserna i kvalitet- och förändringsledning samt affärslogistik varit riktigt intressanta. 


Läs tidigare intervjuer här!

Filip Hessel, Produktutveckling och design
Adam Bergström, Master Production Managment
Mats Mökander, Industriell ekonomi och Produktionsledning
Nils Knall, Industriell Ekonomi och produktionsledning
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor